In 2013 gooiden David en Myriam hun deuren open! De Eerste DJ-School van België, interview door Trends 14/11/2013. Alle Belgische pers was erbij!Sinds de jaren ‘80 was David één van de sleutelfiguren die mee de basis lagen van de Gentse muziekscene die wereldwijd gerenommeerd werd en tot op vandaag nog steeds erkend wordt! In 1989 ontmoetten David en Myriam elkaar op de legendarische Kuiperskaai in Club '55. David wilde enkel plaatjes draaien en Myriam wilde enkel dansen op goeie muziek. Tegelijk vergeten David en Myriam nooit wie hen elk apart en samen geinspireerd hebben om tot de oprichting van DJ-School te komen.

Myriam Degraeve was en is de stille en drijvende kracht achter DJ-School. In 1989 werd ze de muze van David, ze inspireerde  en bleef David onvoorwaardelijk steunen. Ondertussen werkte ze aan haar eigen intensieve loopbaan na haar studies in Gent. Een aantal jaren voor de oprichting van DJ-School, stampte ze nog samen met een dokter een instuut uit de grond die internationaal gerenommeerd wordt in de wereld van de hulpverlening. Als ze jong was, legde ze het advies van haar Nederlandse lerares naast haar neer om naar het conservatorium voor piano te gaan in Amsterdam. Ze danste in Den Haag en bij Rose D'Ivry in Oostende. Ze kwam in Gent en wilde uitgaan. Ze zag een DJ én leerkracht. Daarom richtte ze, weliswaar jaren later, samen met David DJ-School op omdat dit de plek zou worden om hun passie voor creativiteit, muziekbeleving en zin voor educatie te delen.

David Fouquaert zat ook niet graag stil! Dat resulteerde in een ondertussen immens lange en indrukwekkende cv. Als drijvende kracht achter het DJ duo Mo & Benoelie, die zich intussen transformeerden tot het DJ duo The Glimmers, werkte hij over de jaren heen mee aan 10-tallen succesvolle DJ mix albums voor zowel binnen- en buitenlandse labels. Denk maar aan de ondertussen vintage geworden Eskimo verzamelaars, of aan de voor Blue Note Records allereerste gemixte jazz verzamelaar (Blue Note Sidetracks Volume 1) of aan de eerste twee DJ mix albums voor destijds pas opgerichte hippe Gentse Culture Club. Rond de eeuwwisseling ging de bal echt aan het rollen toen David samen met Mo en Dirk het label Eskimo Recordings oprichtte bij platendistribiteur N.E.W.S. Al was dat voor David nog niet voldoende, hij wilde nóg meer skills aanleren en ruilde tijdens de week zijn platenbox voor een boekentas en trok voor een jaar naar Amsterdam om geluidstechniek te studeren aan School of Audio Engineering.
Wie aan muziek denkt, denkt aan radio. Ook op dat platform drukte David doorheen de jaren zijn stempel. Hij was meermaals te gast in radiostudio’s te Londen, Sydney, New York, Tel Aviv, Lissabon, Madrid, Ibiza en in Brussel! In 2013 was hij wekelijks te horen op Studio Brussel aan de zijde van Gunther D. met zijn 10 minuten durende Veel Te Vroege Weekendmix.

Welkom bij DJ-School!
Als pionier in België biedt DJ-School enerzijds professionele opleidingen aan en anderzijds recreatieve DJ workshops voor kinderen en jongeren, scholen, organisaties en teambuilding internationale bedrijven. DJ-School heeft haar steeds actief ingezet voor kwetsbare jongeren en organisaties en we blijven dit doen omdat we iedere dag opnieuw verschil willen maken voor jou! Het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden, educatie en muzikale beleving staan centraal bij DJ-School.

The secret is keeping busy and loving what you do. Charlie Parker.