Algemeen: DJ Producer Remix Re-Edit & Mash-Up, 5 sessies van telkens 2,5u. Er is geen voorkennis nodig om te starten.

Data: data volgen

Tijd: 19u30 tot 22u00

Locatie: DJ-School, Kuiperskaai 17KV, 9000 Gent

Docent: i.a.v. David Fouquaert

Prijs: €350

Praktisch: Je bent welkom vanaf 19u15 zodat we om 19u30 kunnen starten met de les. Indien je om praktische redenen of om professionele redenen een les uit de reeks niet kan bijwonen, dan bekijken we samen om de gemiste les in te halen op een ander tijdstip tijdens een andere lessenreeks.

Privé: Je kan deze opleiding ook privé volgen. Contacteer hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Begin jaren ’70 creëerden populaire DJ’s zoals Larry Levan en Ron Hardy al hun eigen nieuwe versies van bestaande tracks door knip- en plakwerk in bandrecordertapes. Ze namen de bandrecorder mee naar clubs om tijdens hun DJ sets hun eigen gemaakte versies te kunnen draaien. Deze vorm van herwerken van een bestaande track heet re-edit. Tegenwoordig gebeurt dit gewoon met de computer. Met een eenvoudig audio-editing programma ben je zo aan de slag en maak je al snel een eigen re-edit.  Deze exporteer je dan als WAV of MP3 en kan gelijk in je DJ set worden verwerkt. 

Een remix verschilt van een re-edit dat de remix meer is dan een louter arrangement bewerking. De remix bestaat enerzijds uit elementen van de originele song plus nieuwe geluiden en effecten, andere drumbeats en veelal ook samples, gekozen door de DJ / Producer. Een andere bekende vorm van remixen is de Mash-Up. Daarbij herleid de DJ / Producer elementen van 2 of meerdere bestaande tracks tot één nieuwe ‘track’.

Tijdens deze 5-delige lessenreeks maak je kennis met professionele software zoals FL Studio, Logic Pro en Ableton Live waarmee je dit allemaal kan doen. We leren je werken met de stand alone Pioneer DJ Toraiz sampler en we gaan bestaande tracks en remixes ontleden om zo een beter inzicht te krijgen hoe dit allemaal werkt. We creëeren een eigen re-edit of mash-up!